Ohjeita kilpailijoille

 

Huom. Päivitys 8.8.2019 heittojen ylituomarilta koskien numerolappujen paikkaa: Numerolapun saa laittaa selkään heittolajeissa.

 

Kilpailupaikka

Kilpailut järjestetään Paavo Nurmen stadionilla, joka sijaitsee Martin kaupunginosassa katuosoitteessa Paavo Nurmen puistotie 9, 20800 Turku.

Pysäköinti

Pysäköintialueet sijaitsevat Urheilupuiston läheisyydessä olevilla kaduilla ja pysäköintialueilla. Martin koulun piha-alue on varattu toimitsijoille, jotka ovat saaneet etukäteen parkkilipun. 

Varaa aikaa parkkipaikan hakemiseen.

Aikataulu

Alustava aikataulu on julkaistu kisasivustolla. 

Kilpailusäännöt

Kilpailuissa noudatetaan Suomen Aikuisurheiluliitto ry:n sääntöjä:

Suomen Aikuisurheiluliitto ry yleisurheilun kilpailusäännöistä 30+ sarjojen osalta (voimassa 1.2.2016 alkaen).

Kilpailukanslia

Kilpailukanslia sijaitsee stadion vieressä olevassa Martin koulussa 2. kerroksessa (Hopeasepänkuja 2, 20810 Turku).

Kilpailukanslia on avoinna:

  • Torstaina 8.8. klo 18-20
  • Perjantaina 9.8. klo 7–21
  • Lauantaina 10.8. klo 7–21
  • Sunnuntaina 11.8. klo 7-18

Osallistumisen varmistus

Kilpailijan on varmistettava osallistumisensa 90 minuuttia ennen lajin alkua. Varmistukset tehdään Martin koululla sijaitsevan kilpailukanslian II-kerroksen käytävän seinään kiinnitettyihin nimilistoihin. Perjantain lajeihin varmistuksen voi käydä halutessaan tekemässä jo torstai-illalla. Samoin lauantai- ja sunnuntaiaamun lajeihin varmistuksen voi käydä tekemässä jo edeltävänä päivänä.

Tulospalvelu

Tulokset ovat paperimuodossa tulostaululla, joka sijaitsee stadionin maratonportin seinällä. 

Omien välineiden punnitus

Huom! Kaikkien lajien välineet punnitukseen viimeistään 2 tuntia ennen alkua. Punnituspiste sijaitsee Paavo Nurmen stadionilla, 100 m:n lähtöpaikan puoleisessa syvennyksessä olevassa varastotilassa. Sinne pääsee pukuhuonekäytävää pitkin.

Tarkastetut ja hyväksytyt välineet ovat kaikkien lajiin osallistuvien käytössä. Välineet luovutetaan omistajille lajin päätyttyä. Seipäät tarkastetaan kilpailupaikalla.

Pukeutumis- ja peseytymistilat

Pukuhuoneet ja suihkut sijaitsevat pääkatsomon alla olevissa huoltotiloissa. Sisäänkäynti on maratonportin puoleisesta ovesta.

Kilpailuasut

Mestaruuskilpailusääntöjen mukaisesti kilpailijoiden tulee käyttää seuran virallista edustuspaitaa. Urheilija kiinnittää kilpailunumeron rintaan; korkeus- ja seiväshypyssä joko rintaan tai selkään.

Suorituspaikat

Kilpailut suoritetaan Paavo Nurmen stadionilla, Urheilupuiston ylähiekkakentän heittopaikoilla sekä stadionin läheisyydessä Samppalinnanvuoren kentän heittopaikalla osoitteessa Carl von Heidekenin polku, 20700 Turku. Myös Samppalinnanvuoren kentälle siirrytään ohjatusti kävellen yläkentän kokoontumispaikalta.

Verryttely

Kilpailuverryttely tapahtuu välikentällä stadion vierellä. Stadionin ja Urheilupuiston ympäri kiertää hiekkapolkuja, joilla alkulämmittely on hyvä suorittaa. Varsinainen kenttäalue on vain kilpailusuorituksia varten.

Kilpailijoiden kokoontuminen

Suorituspaikoille ei ole mahdollista mennä kuin ainoastaan kokoontumisen kautta. Muussa tapauksessa kilpailija menettää osallistumisoikeutensa lajiin ja mahdollisiin muihin lajeihin samana päivänä. Kokoontumispaikkoja on kaksi. Stadionilla suoritettavien lajien kokoontuminen (1) sijaitsee välikentällä stadionin vieressä. Yläkentällä ja Samppalinnanvuoren kentällä suoritettavien lajien kokoontuminen (2) sijaitsee yläkentän katsomon päädyssä.


Kokoontumisaikataulu: juoksulajit 20 minuuttia ennen lajin alkua, seiväshyppy 60 minuuttia ennen lajin alkua, Samppalinnan kentällä suoritettavat heittolajit 40 minuuttia ennen lajin alkua ja muut kenttälajit 30 minuuttia ennen lajin alkua.
Suorituspaikoille siirtyminen tapahtuu johdetusti.

Alkuerät / loppukilpailut juoksulajeissa

Mikäli juoksuissa ei tarvita alkueriä, loppukilpailu juostaan aikataulun mukaisesti loppukilpailun ajankohdassa. Jatkoon pääsy alkueristä: 100 ja 200 metrin erien kaksi parasta ja loput aikojen perusteella. Aitajuoksuissa ja kilpailumatkoilla 400 metristä ylöspäin juoksut suoritetaan suoraan loppukilpailuna. Samassa lähdössä voi olla mukana useampien eri sarjojen juoksijoita.

Korkeus- ja seiväshyppy

Aloituskorkeudet ja seiväshypyssä telineiden etäisyys on ilmoitettava lajin sihteerille kilpailupaikalla. Kilpailujärjestäjällä ei ole käytettävissä seipäitä kilpailijoiden käyttöön.

Muut kenttälajit

Jokaisella kilpailijalla on kolme suoritusta, jonka jälkeen kilpailua jatkavat tulosten perusteella kahdeksan parasta urheilijaa käännetyssä suoritusjärjestyksessä.

Protestit

Protesti on tehtävä kirjallisesti perusteluineen ja sen yhteydessä on kilpailujen järjestäjälle maksettava 20 euron protestimaksu. Jos protesti hyväksytään, maksu palautetaan. Kanssakilpailijoiden osanotto-oikeutta koskeva protesti on jätettävä ennen kilpailun alkua ja tuloksia koskeva protesti 30 minuutin kuluessa tulosten julkaisemisesta kilpailukansliassa.  

Palkintojenjako

Palkinnot jaetaan tulosten valmistututtua pääkatsomon takana olevalla tasanteella. Palkintojenjaon aikataulu on palkintojenjakoalueen läheisyydessä.

Ensiapu

Stadionilla ensiapupiste sijaitsee maalipaikan kohdalla. Yläkentällä ja Samppalinnanvuoren kentällä on myös ensiapupäivystys.

Ruokala- ja kahviopalvelut

Kilpailujen ruokailu on stadion vieressä olevan Martin koulun ruokalassa. Ruokalippuja voi ostaa kilpailukansliasta 10 euron kappalehintaan.

Ruokala on auki kilpailupäivinä klo 13-16.

  • PE:  Broilerikeitto + leipä + maito, vesi ja kotikalja. Omenapiirakka ja kahvi.
  • LA: Lasagnette + salaatti + leipä + maito, vesi ja kotikalja. Marjakiisseli ja kahvi.
  • SU: Kinkkukiusaus + salaatti + punajuuri + leipä + maito, vesi ja kotikalja. Porkkanapiirakka ja kahvi.

Mahdolliset erityisruoka- ja kasvisruokavaliot on mainittava ilmoittautumisen yhteydessä.

Kahvio sijaitsee katsomon takana ylätasanteella vasemmassa kulmassa.

Muista juoda RIITTÄVÄSTI NESTETTÄ kisojen aikana!

Tapahtumatori

Kisapaikalla järjestetään Tapahtumatori stadionin ylätasanteella, jossa on eri terveysalojen esittelypisteitä. Paikalla on mahdollista tehdä mm. erilaisia testejä ja mittauksia liittyen omaan kuntoon ja terveydentilaan. Listaus paikalla olevista toimijoista löytyy täältä.

Terveydentila ja vastuut

Urheilijan terveydentilan on oltava urheilijan parhaan tiedon ja käsityksen mukaan hyvä. Urheilija ottaa täyden vastuun SM-kilpailuihin osallistuessaan mahdollisesti tapahtuvasta onnettomuudesta, loukkaantumisesta tai vahingosta itselleen tai omaisuudelleen. 

Doping-testaukset

Kilpailun aikana voidaan tehdä doping-testejä.

Löytötavarat

Kadonneita tavaroita voi tiedustella tuntomerkein kilpailukansliasta.